قرارگرفتن در معرض هوای آلوده خطر ابتلا به چاقی را افزایش میدهد.
شهر ممنوعه در پکن چین. یک مطالعه جدید نشان میدهد قرارگرفتن در معرض هوای آلوده ریسک ابتلا به چاقی را افزایش میدهد.
مترجم: ایرج علیزاده
منبع:راسخون
منبع:راسخون
شهر ممنوعه در پکن چین. یک مطالعه جدید نشان میدهد قرارگرفتن در معرض هوای آلوده ریسک ابتلا به چاقی را افزایش میدهد.
موشهای آزمایشگاهی بعد از سه هفته قرار گرفتن در برابر هوای آلوده شهر پکن و تنفس هوای آلوده دچار چاقی و اختلالات قلبی تنفسی و سوخت و ساز بدن شدند.
مطالعهای، که در ماه مارس مجله جوامع امریکایی برای زیست شناسی تجربی منتشر شد، موشهای آزمایشگاهی و نوزادان آنها را در دو محفظه یکی در برابر هوای آلودهی شهر پکن و دیگری در محفظهای دارای فیلتر هوا که بخش عمدهای از ذرات آلوده موجود در هوا را جدا میکند، قرار داد.
بعد از تنها 19 روز، در شش ها و کبدهای موشهایی که در معرض هوای ناپاک قرارگرفته بودند بزرگی ایجاد شده بود که نشانگر رشد آماس در اندامهای مذکور میباشد. این موشها 50درصد کلسترول ال دی ال بالا، 46 درصد تریگلیسیرید بالا و 97 درصد کلسترول خالص داشتند. سطح ایستایی انسولین در این موش ها از همتای آنها که هوای پاک تنفس کرده بودند بالاتر بود که نشانگر دیابت نوع دوم است.
تمامی این ارزیابیها نتیجه این مطالعه، که قرار گرفتن در معرض هوای آلوده موجب اختلالات متابولیک می شود، را تایید میکند که خبر از ابتلا به چاقی میدهد. در واقع موشهای قرار گرفته در برابر هوای آلوده در پایان دوره بارداری بهطور قابل ملاحظهای چاق شده بودند درحالیکه موشها در هر دو گروه از برنامه غذایی یکسانی تغذیه کرده بودند.
با این وجود نتایج نشان می دهد که تاثیرات منفی آلودگی هوا در سه هفته کمتر از میزان آن در هشت هفته اعلام شده که حاکی از این است که قرارگرفتن دراز مدت در برابر هوای ناسالم نیازمند ایجاد تغییرات پیوسته التهابی متابولیک است که نهایتاٌ منجر به افزایش وزن بدن میشود. موشهای هشت هفتهای نر و ماده که در برابر آلودگی قرار گرفته بودند به ترتیب ده درصد و هجده درصد سنگینتر از آنهایی بودند که هوای پاک تنفس کرده بودند.
نتایج این مطالعه، که بودجه آن توسط سازمانهای متعدد چینی تامین گردید، با سایر مطالعاتی که نشانگر این واقعیتاند که آلودگی هوا منجر به افزایش فشار اکسایش و التهاب در اندامها و سیستم گردش خون می شود، هماهنگی کامل دارد. یافته های این مطالعه بازتابگر مطالعات قبلی است که افزایش ایستایی انسولین و دگرگونی در تودههای چربی را به آلودگی هوا پیوند می دهد. به گفته ژانجیمژانگ، استاد سلامت جهانی و محیطی در دانشگاه دیوک، از آنجایی که التهاب مزمن به عنوان عامل دخیل در چاقی و بیماریهای مربوط به سوخت و ساز نظیر دیابت و چاقی به شدت درگیراند، یافتههای ما شواهد روشنی را فراهم می کند که قرار گرفتن در معرض هوای آلوده ریسک ابتلا به چاقی در حال رشد را افزایش میدهد. اثبات این یافتهها و تعبیر آنها در مورد انسان، نیاز فوری به کاهش آلودگی هوا که باعث به وجود آمدن مشکل چاقی رو به رشد در دنیای شدیداً آلوده امروز میشود را نشان میدهد..
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}